Εκτύπωση

Κόντρα Πλακέ

 

ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ  (ALFA PLY WOOD)


Το Κόντρα Πλακέ είναι ένα είδος τεχνητής ξυλείας που κατασκευάζεται από αντικολλητά ξυλόφυλλα πάχους 0,5 έως και 3mm και σπανιότερα έως και 8mm. Αποτελείται από τη συγκόλληση μονού στρώσεων ξυλόφυλλων κάθετα διατεταγμένες με σκοπό την επίτευξη καλύτερων μηχανικών αντοχών. Όσο πιο λεπτά είναι τα ξυλόφυλλα που χρησιμοποιούνται, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανθεκτικότητα του κόντρα πλακέ που παράγεται.  Πρόκειται για υλικό που παρουσιάζει υψηλή αντοχή στην υγρασία, έχει χαμηλό βάρος & εξαιρετικές αντοχές.
Η χρήση τους εξαρτάται από την σύνθεσή τους και τις κόλλες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τους. Η συγκόλληση των ξυλόφυλλων του Κόντρα Πλακέ γίνεται με κόλλες muf για Κ/Π εξωτερικής χρήσης και για εσωτερική χρήση με κόλλα Ε1.
kontraplake plywoodΤο Κόντρα πλακέ έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και αρκετοί τύποι έχουν τη δυνατότητα για πολλές επαναληπτικές χρήσεις.
Η σύνθεση αποτελείται από φάτσα όπισθεν (εξωτερικός καπλαμάς συνήθως ενιαίος), καρδιά (ένα ή περισσότερα ξυλόφυλλα ανάλογα το πάχος συνήθως συνενωμένα & κολλημένα ανά ένα με αντίθετη ροή ινών)
Για τις εξωτερικές στρώσεις του Κόντρα Πλακέ(φάτσα)  χρησιμοποιεί κυρίως καπλαμάδες από ξυλεία : Σημύδας, Λεύκας, Οκουμέ, Sapele, Poplar

 

Μέγεθος: 2500 x 1700 & 2500x1250
Πάχος : 4, 6, 8, 9, 10, 12, 15, 18, 20, 21, 22, 24, 25, 30, 35 και 40mm
Χρήσεις :

 

Κατηγορίες
Η Εταιρία SEEWOOD διαθέτει τις κάτωθι κατηγορίες  Κόντρα πλακέ :

Κατόπιν παραγγελίας μπορούμε να  εμπορευτούμε κάθε είδος & κατηγορία Κόντρα πλακέ